Окръжна прокуратура-Кюстендил привлече в качеството на обвиняем 61-годишния Р. И. по досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 343, ал. 4, вр. ал. 3, б. “б”, пр. 1, вр. ал. 1, б. “б” и б. “в”, вр. чл. 342, ал. 1 от НК.

На 02.10.2022 г. Р. И. управлявал лек автомобил, м. “Мерцедес”, на път между селата Нови Чифлик и Багренци, област Кюстендил. Водачът предприел маневра изпреварване в нарушение на правилата за движение. Вследствие на действията му последвал удар с насрещно движещия се лек автомобил, м. “Фолксваген”.

При тежкия пътен инцидент е била причинена смъртта на водача му С. К. (на 48 години) и на неговите родители - Р. К. (на 76 години) и Г. К. (на 85 години). Средни телесни повреди са получили съпругата на обвиняемия - С. И. (на 58 години), и друг участник в движението, управлявал мотоциклет - Б. С. (на 45 години).

Криминална хроника 3 Октомври 2022 г.

По делото са назначени и изготвени съдебномедицинска и автотехническа експертизи. Заключенията на вещите лица сочат за виновността на обвиняемия Р. И.

Окръжна прокуратура Кюстендил внесе в съда искане за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража” спрямо Р. И. с мотива, че е налице обосновано предположение, че е извършил това, за което е обвинен, и съществува реална опасност да извърши престъпление. Р.И. е осъждан за престъпление по транспорта.

Предстои произнасянето на съда.