Валентин Крумов от шотокан карате клуб „Шампион“ и Рая Сръндева от Клуб по естетическа групова гимнастика „Велбъжд" са избрани за спортист на годината в Кюстендил

Те бяха с равен брой точки в годишната анкета провеждана сред журналисти и спортни клубове в Кюстендил. Спортист №3 е Ралица Михайлова от клуб по художествена гимнастика „Велбъжд”. Треньори на спортистите на Кюстендил за 2022 г. са Веселин Димитров, Валя Машова и Елена Близнакова.

В анкетата на Дарик радио и община Кюстендил, която се провежда за 23-та година, се включиха 25 клуба, които развиват дейност на територията на общината. Без конкуренция за отбор на годината бе избран отбор Жени на Клуба по естетическа групова гимнастика „Велбъжд” с треньори Елена Близнакова и Валя Машова.

Кметът на общината Петър Паунов награди най- добрите спортисти на Кюстендил, а председателят на Общински съвет Иван Андонов връчи призът на отбора на 2022 г. Церемонията започна с демонстрации на различни видове спорт на учениците от Спортно училище „Васил Левски”.

„Това признание за мен е изключително. Благодаря на всички, благодаря за тази номинация на журналистите, на община Кюстендил. Благодаря на моя треньор Веселин Димитров и разбира се не, на последно място на моето семейство, което ме подкрепя във всяко мое начинание. Благодаря на кмета на община Кюстендил г-н Петър Паунов за помощта на спортните клубове, за прекрасните ни зали и бази, в които тренираме. Това беше върхът, към който се стремях тази година, за догодина има още важни състезания. Предстои през март европейско първенство в Италия, подготвям се с Веско и ще чакаме резултати”, заяви Спортист № 1 на Кюстендил, Валентин Крумов.

Рая Сръндева, също „Спортист № 1“ на Кюстендил благодари за признанието, което е получила.

„Чувството е много хубаво, за мен е чест, че спечелих Спортист на Кюстендил и много се радвам. Предстои ни ново състезание в София и сериозна подготовка през следващата годна”, каза Рая Сръндева.