Фонд „Краезнание“ към Регионалната библиотека „Емануил Попдимитров“ в Кюстендил се обогати с няколко нови книги, дарени от Областна администрация – Кюстендил. Специализираната литература, събрала в себе си многогодишен изследователски труд, е написана от местния дупнишки краевед Иван Хаджийски. 

„Благодарим за ценното дарение! Книгите на Иван Хаджийски ще бъдат представени във фонд "Краезнание" и ще имат  ценен принос за съхраняването на паметта, за историята и обществения живот на края“, с тези думи директорът на библиотеката София Пейчева благодари на инж. Александър Пандурски. 

Двамата поговориха за инициативите и предстоящите мероприятия, които организира регионалната библиотека. На 20 декември ще се проведе и традиционната церемония „Читател на годината“. От Регионалната библиотека се похвалиха, че вече работят за малките читатели и в съботния ден. Провеждат се Коледни работилници за деца в Детския отдел на библиотеката. 

„Адмирации за активната дейност и за внимателното отношение към малките и големи читатели. Провокирате интерес да посещават библиотеката по-често, като сте я превърнали и в място за арт занимания и интересни образователни игри за най-малките“, поздрави инж. Пандурски.