Кметския наместник на село Нови чифлик Гюла Малчова потърси съдействие от местни медии за да призове човекът, който пали сухи треви в селото да спре, преди да се е случилото непоправимото.

По думите й от петък насам в рамките на 4 дни за трети път някой пали сухи треви и отпадъци в района на селото в необработваеми площи. Огъня е на 50 метра от къщите, а пожарите стават винаги привечер, което е потенциална опасност и риск някоя къща да бъде засегната. До момента два пъти са идвали пожарникари

„Апелирам човекът предизвикал палежите да намери начин да си признае, било каквото било, въпросът е горенето на сухи треви да бъде преустановено, за да може хората да се успокоят. Има страх в жителите на селото да не пострадат имотите им или къщите. Първия пожар с едно момче успяхме да го загасим и да не се разпространи огъня. Преди три, четири години при подобен пожарът стигна до къщите. Късмет, че нямаше вятър да разнесе огъня. Веднъж да е вярвам без да иска, но втори и трети път - случайности няма." обясни кметския наместник на Нови чифлик Гюла Малчова.

Според г-жа Малчова това е умишлено действие, което се случва винаги на смрачаване, когато трудно може човек да бъде видян или разпознат. Тя е на мнение, че става въпрос за човек от Нов чифлик.