На 7 септември 2022 г. стартира новата учебна 2022-2023 година за школите и курсовете на читалище „Пробуда 1961”, кв. „Колуша“, гр. Кюстендил.  

Детската музикална школа е с класове по китара, пиано, акордеон, цигулка, поп пеене, народно пеене, солфеж и елементарна теория на музиката. Тази година в читалището ще работят още: Детски танцов състав, Група за фолк – фитнес, Вокално-инструментална група „Еделвайс“, Театрално студио „Бременските музиканти” и Танцова формация R Club - Кюстендил. Ще продължат заниманията и в курса по изобразително и приложно изкуство. 

Материално-техническата база на читалището е обновена по проект чрез Общински фонд за подкрепа на местни инициативи, финансиран от Община Кюстендил. Залите и кабинетите за репетиции са частично ремонтирани и освежени, готови за стартиране на учебната година. 

Подготовката на участниците е поверена на преподаватели и ръководители с доказан дългогодишен опит.

За повече информация и записвания: тел: 0892459093; e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.; интернет страница https://probudakn.org или на място: читалище „Пробуда 1961”, гр. Кюстендил, кв. „Колуша“, ул. „Тинтява” № 12.