Наказание „лишаване от свобода“ за срок от 6 години и „глоба“ в размер на 4 000 лв., присъди Окръжен съд – Кюстендил, по отношение на подсъдим, който се призна за виновен за кражба, в условията на опасен рецидив и за използване на чужд платежен инструмент- дебитна карта, от която с 10 транзакции е изтеглил 4 000 лв. Съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова осъжда подсъдимия Александър Д. да плати на пострадалата сумата от 4 202 лв., като уважи предявения от нея граждански иск за причинените й имуществени вреди. 

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, като подсъдимият призна всички факти и обстоятелства от обвинителния акт, внесен от Окръжна прокуратура. Съдът приспада и времето, през което подсъдимият е с мярка за неотклонение „Задържане под стража“, считано от 04.11.2021 г., до влизане на присъдата в сила. Тя може да се обжалва и протестира пред САС в 15- дневен срок.

На 19.10.2021 г., подсъдимият, през отворен прозорец на сграда на ОДБХ- Кюстендил, с пръчка е откраднал дамска чанта, в която открил карта за банкомат и пари. От банкомат, намиращ се на сградата на поликлиниката в гр.Кюстендил, с 10 тегления, изтеглил сумата от 4000 лева. Средствата били използвани за покупки на дрехи, плащане на хотелски услуги в гр.Кюстендил и гр. София, посещения на заведения за хранене. 

Подсъдимият е с богато криминално минало. От 2001 година до момента, той е автор на множество престъпления от общ характер.