През вчерашния ден в област Кюстендил са се ваксинирали 220 души, а лицата със завършен ваксинационен цикъл вече са 27 923.

14-дневната заболяваемост в Кюстендилска област е 1059,00 на 100 хил. души население.

За изминалото денонощие новите положителни проби за Ковид-19 са общо 116. Новозаразени лица има в общините: Дупница – 58, Кюстендил – 43, Бобов дол – 6, Сапарева баня – 4, Кочериново – 2, в Рила, Невестино и Трекляно има по 1 нов случай, съобщават от Областния оперативен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 59 лица. Петима души са интубирани. Има и 23-ма пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 65 души. Шестима са на интензивно лечение. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 61 пациенти. На кислород са 30 души, като 14 от тях са в по-тежко състояние. Има и един в реанимация.

През изминалото денонощие има починали двама души: мъж на 76 г. от община Кюстендил и мъж на 78 г. от община Дупница. Лицата не са били ваксинирани и са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалитите.