По данни на Регионалната здравна инспекция през вчерашния ден в област Кюстендил са се имунизирали 142 души, като лицата със завършен ваксинационен цикъл на територията на областта са 27 673. Общо поставените дози за цялата ваксинационна кампания са 51 417.

14-дневната заболяваемост е 1043,57 на 100 хил. души население. Новите положителни проби за Ковид-19 през изминалото денонощие в областта са общо 124. Новозаразени лица има в общините: Кюстендил – 58, Дупница – 44, Бобов дол – 10, Сапарева баня – 5, Невестино – 4 и Бобошево – 3, информират от Областния оперативен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 52-ма пациенти. Един от тях е в реанимация. Има 45 души на кислородна терапия, като 15 от тях са в по-тежко състояние.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 73 души. Шестима от тях са на интензивно лечение, останалите са предимно на кислород и в средно тежко.

В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 56 души. Трима пациенти са в реанимация и интубирани, а на кислород и в средно тежко състояние са 26 лица.

През изминалото денонощие има починали четирима души: 73-годишна жена от община Кюстендил; 82-годишен мъж от община Невестино; двама мъже на по 77 г. от община Дупница. Лицата не са били имунизирани. Трима от тях са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.