За изминалото денонощие новите положителни проби са общо 130. Новозаразени лица има във всички общини: Кюстендил – 57, Дупница – 46, Бобов дол – 9, Сапарева баня – 8, Невестино – 4, Бобошево – 2, Кочериново – 2, Рила – 1 и Трекляно – 1.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 47 лица. Трима души са интубирани. Има и 27 пациенти на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 54 души. Петима са на интензивно лечение. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 45 пациенти. На кислород са 30 души, като 13 от тях са в по-тежко състояние. Има и един пациент в реанимация.  

През изминалото денонощие е починала 65-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Дупница. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалата.

От Областния щаб отново отправят призив към жителите на Кюстендилска област да се имунизират. „Ваксините към момента са единственият вариант за спиране на разпространението на инфекцията. Това е начинът да се опази не само собственото ни здраве, но и здравето на нашите семейства и близки. Не губете време, защото губим човешки животи!“, призоваха от Областния оперативен щаб.