Положителните случаи с Ковид-19 в област Кюстендил през изминалото денонощие са 26. По общини новозаразените лица са: Кюстендил – 12, Дупница – 10, по един нов случай в Бобошево, Рила, Сапарева баня и Трекляно, съобщават от Областния оперативен щаб.


В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил има хоспитализирани 34 души. Трима от тях са на интензивно лечение, други двама пациенти също са в по-тежко състояние, останалите са в средно тежко и сравнително стабилно общо състояние.

Към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница има настанени за лечение 20 души. Един от тях е в реанимация, а 12 други са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", град Дупница са настанени за лечение 21 души. Един е на интензивно лечение, 11 пациенти са на кислород, като от тях трима са в по-тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали двама мъже от община Дупница, с придружаващи заболявания - на 79 г. и на 50 г. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.