Само 5 са положителните случаи с Ковид-19 в област Кюстендил за периода от 28 юни до 4 юли включително. Положителни проби има от общините: Дупница – 2, Кочериново – 1, Сапарева баня – 1 и Невестино – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

По данни на РЗИ през изминалата седмица в област Кюстендил са поставени общо 1006 дози ваксини, като с първи прием са 484, а със завършен ваксинационен цикъл – 522.

Към днешна дата в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил е хоспитализиран един човек, който е в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение трима души, които са в сравнително стабилно общо състояние и предстои тяхното изписване.
В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница е хоспитализиран един пациент, който е в средно тежко състояние.
През изминалата седмица има починали двама души – мъж на 80 г. от община Кюстендил и мъж на 72 г. от община Сапарева баня. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.