Изтече крайният срок за участие в петнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” - Кюстендил, 2021, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.  В него могат да участват автори от цялата страна.

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 316 поети с 842 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Председател - Димитър Христов, секретар на Съюза на българските писатели и членове – Надя Попова, Главен редактор на вестник „Словото днес” и кюстендилският поет, писател и философ Георги Славчев.

Тази година ще бъдат присъдени Първа награда – 400 лв., Втора награда – 300 лв., Трета награда – 200 лв. и 6 поощрителни награди, подсигурени от спонсорите и спомоществувателите на конкурса.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището: www.bratstvokn.org.

Официалното награждаване ще бъде на 28 май от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869”.