Общо 65 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 30, Дупница – 24, Сапарева баня – 4, Бобов дол и Рила по две положителни проби, в Бобошево, Невестино и Трекляно има по един нов случай, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 38 лица. Всички пациенти са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 61 души. От тях трима са на интензивно лечение, а други осем са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

Към днешна дата 41 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях петима са на интензивно лечение, а 23 други са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали четирима души – мъж на 64 г. и две жени на 88 г. и на 84 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Има починала и 66-годишна жена от община Дупница, без придружаващи заболявания, но хоспитализирана в критично състояние и с тежка дихателна недостатъчност. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.