Общо 128 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите три дни – от 26 до 28 март. 
Новозаразени с инфекцията лица има в осем от деветте общини: Кюстендил – 53, в Дупница са 63, Кочериново – 1, Бобов дол – 2, Рила – 2, Невестино – 3, Сапарева баня – 3 и Бобошево – 1,  съобщават от Областния кризисен щаб. 
Към днешна дата 47 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях шестима са в реанимация, а други 26 са в средно тежко състояние и на кислород.   

 

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 35 лица. От тях трима са на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние и на кислородна терапия. 

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 74 души. От тях двама пациенти са в реанимация, а 11 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. 

През изминалите три дни има починали шестима души - мъж на 80 г. от община Кочериново; останалите лица са от община Кюстендил – 88-годишна жена, 67-годишна жена, 79-годишна жена и двама мъже на по 71 г. и 87 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени  съболезнования на семействата и близките на починалите.