Общо 49 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 30, в Дупница са 9, в общините Рила и Кочериново по 4, в Сапарева баня и Бобов дол по 1, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 20 лица. Десет от тях са в по-тежко състояние, а останалите са в средно тежко. Всички са на кислородна терапия.

Към днешна дата 20 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях 12 са на кислородна терапия и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 57 души. От тях трима са интубирани, а други седем в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите 24 часа има починали трима мъже от община Кюстендил – един на 53 г. и двама на по 80 г. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.