Общо 66 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 29, в Дупница са 18, Кочериново - 5, Сапарева баня - 4, в Рила, Бобошево и Невестино по 3, а в Бобов дол - 1, съобщават от Областния кризисен щаб. 
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 20 лица. Десет от тях са в по-тежко състояние, а останалите са в средно тежко. Всички са на кислородна терапия.
Към днешна дата 14 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях десет са на кислородна терапия.
Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 58 души. От тях четирима са интубирани. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. 
През изминалите 24 часа има починали трима души - жена на 73 г. от Дупница, мъж на 83 г. от Кюстендил и жена на 62 г. от общини Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.