Деветият магазин на немската верига KiK в България отвори врати в Retail Park Dupnitsa!

Посетителите имаха възможността да се насладят на празнична програма и специални предложения по случай откриването на поредния филиал на немския дискаунтър. Събитието се проведе при засилени противоепидемични мерки, като за доброто настороение на клиентите се погрижи експертен екип от промоутъри, аниматори и DJ.

Немската верига се разраства с високи обороти у нас, радвайки се на голям интерес от българските потребители – за последните месеци магазините на KiK в страната наброяват вече девет.

„Комбинацията от добро качество и ниска цена отдавна не е мисията невъзможна – именно това се стремим да покажем на клиентите си всеки ден и с всеки новооткрит магазин. Предлагаме им богат избор от текстилни стоки и артикули за дома, които отлично се вписват в бюджета на всяко едно домакинство“- посочи Йоанис Варгиамис, един от управителите на KiK за България. „Поради големия успех, на който се радва KiK в България, планираме откриванията да продължат през цялата година. Вярваме, че освен за клиентите си, допринасяме и за развитието на по-малките градове. С всеки нов магазин осигуряваме по 10-15 работни места.“

КіК oпepиpa в ĸaтeгopиятa „диcĸayнтъp", пpи ĸoятo се търси максимално оптимизиране на цените посредством специфична логистика. Моделът се основава на гoлeми пo oбeм пpeдвapитeлни пopъчĸи, диpeĸтнa paбoтa c дocтaвчиците бeз ocĸъпявaнe oт пocpeдници, минимизиране на транспортните разходи и др.

Досега KiK има над 3 500 магазина в 12 страни на Европа. Площта на всеки от тях надхвърля 600 кв.м. Годишният оборот на компанията е над 2 млрд. евро.

Веригата магазини KiK е основана в Германия през 1994 г. и днес е сред най-големите търговци на дребно в икономиката – номер 1 в Европа. Съществуват над 3 500 магазина в 12 европейски държави, в които работят над 24 000 души – от които 19 000 в Германия. KiK продава мъжки, дамски и детски дрехи, както и различни стоки за дома. Представлява семеен бизнес, чиито основни ценности се коренят в честността, справедливостта и уважението към служителите и непрекъснатото интегриране на устойчивост.