53 са новите положителни проби с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалите три дни – от 18 до 20 декември. Най-голям брой новозаразени лица има в община Кюстендил – 40, в Дупница са 8, по две положителни проби има от общините Рила и Кочериново, само един е новият случай в община Сапарева баня, съобщават от Областния кризисен щаб.

50 души се лекуват към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Трима от тях са на интензивно лечение и в тежко състояние, останалите са в средно тежко състояние.

16 лица са хоспитализирани към този час в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Трима от тях са на кислород и в тежко състояние, други трима души са в средно тежко, но също на кислород.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ - град Дупница също са хоспитализирани 16 души. Двама от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в средно тежко състояние.

Петима души са починали през изминалите три дни. Лицата са от община Кюстендил и са имали придружаващи заболявания. Това са 86-годишен мъж, 80-годишна жена, 77-годишен мъж, 74-годишен мъж и 53-годишен мъж. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семействата на починалите.