46 нови положителни проби с коронавирусна инфекция има за последните 24 часа в област Кюстендил. Новите случаи с Ковид-19 по общини са съответно: Кюстендил – 38, Дупница – 6, в Рила и Кочериново има по един положителен, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата има 21 пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. Един от тях е интубиран и в крайно тежко състояние, шестима души са в тежко, останалите пациенти са в средно тежко състояние.

Към този час хоспитализираните лица в Ковид отделението на МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003" – град Дупница са 21. Средно тежко е състоянието на по-голяма част от пациентите, има обаче и няколко тежки случаи.

Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 43-ма души. Един от пациентите е в критично състояние, други петима са в тежко общо състояние.

Има починал мъж на 66-годишна възраст от община Кюстендил. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на близките и семейството на починалия.