Македонски гражданин, албанец по народност се призна за виновен, за влизане през границата на страната със Република Северна Македония без разрешение на надлежните органи на властта и за това, че противозаконно си е служил със северно македонски паспорт, издаден на друго лице.

Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Пламен Деянов одобри споразумение между обвиняемия и прокуратурата и му наложи наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години и глоба в размер на 150 лв.

снимка: Кюстендил Инфо - новини

Наиф. Д е на 44 години и до момента не е неосъждан. На 09.10.2020 г., около 00:10 ч. на ГКПП Гюешево, при полицейска проверка след влизане в страната, с цел да заблуди длъжностно лице, е представил пред служител на ГПУ Гюешево паспорт, на името на Т. Ш.

Обвиняемият е осъден да плати и разноските по делото. Определението на РС – Кюстендил е окончателно и не подлежи на обжалване. От началото на 2020 година, това е 10- тия случай на осъден за незаконно преминаване на границата, след постановена присъда или след одобрено споразумение от Районен съд – Кюстендил.