На 19 септември 2020 г. от 17:00 ч. в парка пред читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил за четиринадесета поредна година ще бъде даден стартът на Международния фестивал на шлагерната и старата градска песен „Пей сърце”.

Фестивалът се организира от читалище „Братство 1869” и Община Кюстендил, под патронажа на кмета г-н Петър Паунов. Съорганизатор е читалище „Пробуда 1961”.

Целта му е съхраняване и популяризиране на шлагерната и старата градска песен, възраждането й за нов живот и приобщаване на младите хора към нейната лиричност и красота.

Фестивалът се утвърди като форум, който дава поле за изява на състави и изпълнители от цялата страна и чужбина, които представят богатството на шлагерната и стара градска песен.

Тази година участници от чужбина не се допускат.

снимка: Читалище "Братство 1869" гр. Кюстендил

Организаторите се подготвят музикалното събитие да протече при спазване на всички епидемични изисквания на Министерство на здравеопазването.

Тази година фестивалът ще се проведе на 19 и 20 септември на открита сцена в парка пред читалище „Братство 1869” . Участниците ще бъдат оценявани от жури в състав: председател -известната българска поп певица Кристина Димитрова и членове: Бони Милчева, Димитър Цветков, Никола Янев – Чоли, Жана Райнова и Димитър Неделчев.