102 са вече потвърдените случаи на заболели от COVID-19 в област Кюстендил. За изминалите 48 часа /петък и събота/ 7 лица са дали положителен резултат. От тях няма деца с положителна проба за коронавирусна инфекция.

От община Дупница са двама мъже и една жена, останалите четирима са от община Кюстендил.
Мъжете от община Дупница, дали положителен резултат, са хоспитализирани в Общинската болница в града. На контактните им лица се връчват предписания за карантиниране и им се вземат проби за изследване. Продължава събирането на информация и епидемиологичното проучване от органите на РЗИ.

Четирите лица с положителни проби от община Кюстендил са от кв. „Изток“. Живеят на отделни адреси и засега няма потвърдена информация за роднинска връзка помежду им. Лицата не са хоспитализирани, но двама от тях са с грипоподобни симптоми и под наблюдение. Това са мъж на 60 години и жена на 57-годишна възраст. Връчени са предписания за карантиниране на контактните им лица, вземат им се и проби за изследване. Продължава епидемиологичното проучване от компетентните органи и издирването на още контактни лица на новозаразените в община Кюстендил.