През следващите два дни ще преобладава слънчево време. Ще се развива купеста облачност и в следобедните часове в сряда на места, главно в планинските райони в западната половина от страната, а в четвъртък и на изток, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.
В сряда вятърът ще е предимно слаб, от южната четвърт, в четвъртък временно ще се ориентира от запад-северозапад, в Дунавската равнина - умерен. Ще бъде и по-топло, минималните температури ще са предимно между 9° и 14°, на места в котловините 6°-7°, а максималните - предимно между 23° и 28°, по-ниски по Черноморието.

снимка: Кюстендил Инфо


В петък за кратко вятърът отново ще бъде от юг, временно ще се усили, ще се повишат и температурите по Черноморието, но след обяд, през почивните дни и в понеделник над много райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.
Ще има валежи, на отделни места интензивни и значителни по количество, главно в следобедните часове придружени с гръмотевици. С усилване на северозападния вятър дневните температури ще се понижат и максималните в събота ще бъдат предимно между 15° и 20°, в неделя и понеделник - с 1-2 градуса по-високи. Минимални - между 7° и 12°.
Дежурен синоптик: Анастасия Стойчева