Четиринадесетото издание на Националния литературен конкурс „Биньо Иванов” 2020 ще се проведе без промяна в срока и регламента, въпреки извънредното положение.

Право на участие имат български автори от страната и чужбина. Желаещите да участват в конкурса трябва да изпратят максимум три стихотворения, които не са публикувани до момента. Те трябва да бъдат отпечатани в четири екземпляра или да бъдат изпратени по електронна поща във файл с разширение .doc.

Kрайният срок за изпращане е 27 април 2020 г., a адреса на получателя е: пк 2500 гр. Кюстендил, ул. “Патриарх Евтимий” 18, читалище „Братство 1869” /за литературния конкурс/ или електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

снимка: Читалище Братство Кюстендил

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град. Регламента можете да видите ТУК - https://bratstvokn.org/images/docs/2019/lk2020.pdf

Националният литературен конкурс е ежегоден и се провежда през месец май, под патронажа на кмета на Община Кюстендил – г-н Петър Паунов.

За жури се канят утвърдени имена в българската литература, а координатор е кюстендилският поет и писател – Благой Ранов. До 24 май 2020 г. отличените творби и автори ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалище „Братство 1869”: www.bratstvokn.org.