Големият късметлия ще бъде изтеглен на 9 декември в ефира на bTV.

Броени дни остават, в които участниците в Лотарията на НАП могат да регистрират касови бележки и да се състезават за наградата от 50 000 лв.

Потребителите могат да регистрират касови бележки на сайта https://.kasovbon.bg до 11,59 ч. на 8 Декември 2019 г.

Лотарията организирана от НАП се разиграва за трета поредна година. От началото на 2019 г. за участие са регистрирани над 20 милиона касови бележки на обща стойност 270 милиона лева. Над 2 милиона от тях са въведени през мобилното приложение на НАП чрез сканиране на нововъведения QR код на бележките. Касовият бон с най-висока сума, който участва в Лотарията, е за близо 10 хиляди лева.

Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има над 7000 последователи.

В данъчната лотария могат да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg.

Както и през предходните сезони, данните, които се въвеждат, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.