цъфнало черешово дърво

Институт по земеделие - Кюстендил съвместно с териториалния областен офис Кюстендил на Национална служба за съвети в земеделието, организират курс, демонстрация и състезание по резитба на дървесни овощни видове. Инициативата е насрочена за 16 февруари 2018 г. (петък) от 10.30 ч. в Институт по земеделие – Кюстендил.

Пред земеделските стопани, проф. Димитър Домозетов ще изнесе лекция засягаща тенденциите в овощарството, същността, техниката и биологията на сортовата резитба при отделните овощни видове.

Ще бъде направена демонстрация на резитба при посочените видове в различен етап от развитието им. В края на инициативата ще се проведе състезание по резитба на ябълката. Участие могат да вземат всички, които присъстват на лекцията.


Експерти от Териториалния областен офис на НССЗ в Кюстендил ще представят и възможностите за кандидатстване по мерки от ПРСР 2014-2020 г.
 

За допълнителна информация: тел. 078/524 036, 078/551 295
www.iz-kyustendil.org и www.naas.government.bg;
e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.