На 14 февруари, сряда 2018 г. от 11:00 часа в читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил кв. „Колуша“ ще се проведе за дванадесета поредна година Конкурс за най-добро домашно вино „Трифон Зарезан 2018”.

Желаещите да участват трябва да донесат 15 мин. преди началото 1 бутилка минимум 0.7 л. вино (бяло, червено, розе) – собствено производство. Вината ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от видни сомелиери и ценители от България и Македония, по критериите: цвят, бистрота, блясък, плътност, аромат и вкус.

Наред с ритуала “Зарязване на лозята“ за доброто настроение на всички гости ще се погрижат състави към читалището и оркестър „Веселие“. Победителя в конкурса ще получи дъбово буре, произведено от кюстендилски майстори.

Наградите за отличените в отделните категории са подсигурени от Верига магазини „Сити“, читалище „Пробуда“, Туристическа агенция „Лилия Травел“ и др.

Конкурса се провежда със съдействието на Партията на любителите на червеното вино и Партията на любителите на бялото вино.