Обновена след саниране детска градина "Слънце" посрещна своите чаровни възпитаници, техните родители и многобройни гости. Молебен за здраве и благополучие отслужи отец Иван, а кмета Петър Паунов и директорката Маргарита Цекина прерязаха лентата на реновираната сграда. В нея се възпитават 120 деца с филиалите общо 320 малчугани от Кюстендил

Всички много се радваме и екипа на детската градина и деца и родители. Много по-добре се работи, много по-уютно, по-топло и имаме настроение да дадем всичко от себе си на децата." - каза директора на ДГ "Слънце" госпожа Маргарита Цекина.

Тук основни ремонти, само частични поправки не са правени от 1964-та година. Сега, освен топлоизолираната фасада, сградата има изцяло нов покрив и обновен интериор.  За уюта в помощенията са помогнали много родители.

Над 100 000 лева струва санирането уточниха от общината.

"Да продължават да работят със същия хъс, със същата упоритост, за да могат учителите да дадат на децата знания, това за което те са дошли както в детската градина, така и в училището и да вървят само напред и нагоре" пожела на служителите в ДГ "Слънце" инж. Нели Петкова - директор на Дирекция „Култура, образование, младежки дейности и спорт” в Община Кюстендил

Община Кюстендил реализира успешно проектите за реновиране на детските заведения и училища. Предстои още от тях да отворят врати с нова визия и удобства.