Във връзка с предстоящото откриване на новия ловен сезон ловците в ловно-рибарско дружество “Елен” в Кюстендил е получено писмо от Националното ловно сдружение и заповед от Изпълнителната Агенция на горите с потвърждение, че той се открива на 1 Октомври, каза пред медии Венко Калинчев секретар на ловно-рибарско сдружение „Елен” – Кюстендил, предаде репортер на “Кубер прес”.
 

”Днес се провежда работно съвещание с председателите на дружинките, те ще получат подробни указания за откриването на ловния сезон. В указанията има информация за изследването на дивеча, съхранението и боравенето с ловното оръжие, начини на ловуване. Основното е безопасността и инструктажа на новите ловци! Където има отстрелян дивеч над плана или се достигне плануваното се прави таксация на дивеча, установява се дали има дивеч и се прави нов план.” Венко Калинчев.


Около 90 са новите ловци в дружеството, някои от тях все още не са взели членство и удостоверения.
Венко Калинчев припомни, че изследванията за болести и зарази на отстреляния дивеч се извършва в благоевградска лаборатория, откъдето ловците получават документи за изследваните проби.
Изследванията струват 12 лева и се заплащат се от ловците.