Банка блокира 1 000 лева на кюстендилеца Велизар Емилов заради глоба от преди 10 години, отменена със съдебно решение.

Техникът имал наложена санкция от полицията като служител в компютърен клуб, когато униформените установили непълнолетни лица.

"Аз обжалвах издаденото наказателно постановление. Има и съответното решение на Районен съд - Кюстендил. Съдия Веселина Джонева отменя глобата ", коментира Велизар Емилов.

Въпреки това обаче той продължава да фигурира в списъка на НАП като длъжник.

"Капката преля, когато пазарувайки в магазина установих, че парите са ми блокирани. Започна едно ходене по институциите. От НАП ми издадоха удостоверение, че не дължа глоба. В същото време обаче от банката казват, че имам запор", недоумява младият мъж. „Никой не знае къде е грешката, но мисля да се посъветвам с адвокати. Не знам как ще продължа, в момента се опитвам да си намеря парите, които ми липсват, това са 1 000 лева , това са две, да не кажа  три минимални заплати. С тях си храня семейството. Парите, никой не знае къде са. Двете институции си прехвърлят топката. Вариантите са, че или в банката са спали или някой не си е свършил работата. В крайна сметка аз имам запор на сметката, изтеглени са 1 000 лева. Това са си загуби, аз се разнасям от институция в институция, обедната почивка си я пропускам за поредното ходене, дори не съм ял“, казва Велизар.

От банката и НАП се ангажираха с проверки по случая.

Снимка на Кюстендил.
снимка: Ярослав Ставрев