Две специализирани полицейски операции стартират в Кюстендилска област за предстоящите празници!

При акция „ Алкохол и неправоспособни водачи“ се предвижда засилено полицейско присъствие около питейните заведения, както и в малките населени места. При акция „Скорост“ в първия и последния ден на празниците ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона.

„Ще бъдат ангажирани всички служители на Пътна полиция, както и свободните от ОДМВР. Ще има дежурства в петък, събота и неделя, както и през нощта“, информира заместник-началникът на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Кюстендил Добромир Добрев.

Статистиката показва, че от началото на годината в Кюстендилска област са регистрирани 98 ПТП, които са с 23 по-малко в сравнение на същия период на миналата година. Тенденцията обаче остава тревожна, тъй като въпреки занижения брой катастрофи, убитите са повече - петима, а тежко ранените са 24. 

От Пътна полиция предвиждат мотоциклетисти да патрулират по главните пътища и автомагистралата. В участъка за Рилския манастир ще има пътни служители на всеки завой до Светата обител.