Кюстендилски полицаи са задържали вчера 55-годишен местен жител за причиняване смъртта на 29-годишен негов познат.

Сигналът за окървавено мъжко тяло в тревна площ в местността „Гола Велика“ е постъпил в полицията чрез тел. 112. Предприети са незабавни действия, на място е изпратен и екип на ЦСМП. Медиците са установили смъртта и са изразили мнение, че е насилствена.  На място е извършен оглед от дежурна следствено-оперативна група.Полицаите са установили самоличността на убития – 29- годишен кюстендилец. В хода на специализираните действия е изяснено, че жертвата и неговия 55-годишен приятел са били заедно преди това, пили са алкохол, последвал е кнфликт и сбиване, при което по-възрастният е нанесъл удари по главата на по-младия с твърд предмет. 55-годишният е задържан с полицейска заповед. Трупът на 29-годишния е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство, назначени са множество експертизи, работата продължава под надзора на прокурор от ОП – Кюстендил.

Вчера кюстендилски криминалисти са установили и задържали 33-годишен за извършена взломна кражба на медна пръскачка и проводник от частен имот в с. Слокощица, от него са иззети откраднатите вещи. В процеса на работа служителите са установили, че задържаният е извършител и на кражба на 50 клеми и други вещи от двора на подстанция в Кюстендил. Голяма част от откраднатото е открита и иззета от него. По случаите са образувани бързо полицейско производство и досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомена е проскуратурата.

През изминалата нощ служители на РУ Кюстендил са задържали35-годишен водач на л-а- „Киа“ за управление след употреба на наркотично вещество, проверката е извършена в кв. „Запад“ на Кюстендил, тестът на водача е направен с техническо средство, при проверката на автомобила полицаите са открили и суха листна маса, която е реагирала на канабис. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявена кражба на винтоверт, акумулаторен циркуляр и други инструменти от частен имот в града, образувано е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.