20-годишен младеж е задържан от кюстендилски полицаи вчера за притежание на наркотични вещества. При извършената проверка у него е открита цигара /марихуана/, при последвалите процесуални действия в дома му в с. Раждавица са открити бяло прахообразно вещество и бучка амфетамин. Видът на наркотичните вещества е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за добив на дърва от чужд имот. Служители на Полицейския участък в кв. „Изток“ са установили двама мъже да режат дърва от общински имот. За случая е уведомена прокуратурата.

Вчера служители на РУ Кюстендил са установили и задържали 21-годишен местен жител, който е извършил кражба на 5 чифта маратонки от търговски обект в града. Извършителят е установен няколко часа след заявяването на кражбата. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Вчера в РУ Кюстендил е заявена кражба на 2 килима, зимнина, печка на твърдо гориво от къща в с. Скриняно. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.