Наркотични вещества, боеприпаси и граната бяха открити и иззети вчера в Дупница при СПО. Специализираната полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици, проведоха вчера служители на ГДНП, сектор „Криминална полиция“ на ОДМВР и служители от РУ Дупница и РУ Кюстендил. Процесуално-следствените действия са осъществени на 2 адреса в Дупница. Задържани са с полицейска заповед двама мъже – на 40 и на 21 години. Открити и иззети са наркотични вещества, незаконно притежавани боеприпаси и имитационна граната.

В жилището на по-младия мъж са открити 2 полиетиленови плика със зелена листна маса/канабис/, от жилището на 40-годишния са иззети 15 патрона от различен калибър и 117 грама суха листна маса, опаковка с бяло прахообразно вещество/метамфетамин/.Там е открита и гранатата, която е обезопасена и иззета от екип на СОБТ – София, по случаите са образувани досъдебни производства в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Специализирана полицейска операция бе проведена вчера от служители на ОДМВР, дирекция „Жандармерия“ и служители от НАП в Кюстендилска област за противодействие на контрабандата, търговията с акцизни стоки и спазване на данъчното законодателство. Проверени са 15 търговски обекта, служителите на ГД „Фискален контрол“ към НАП са съставили 8 акта за установяване на административни нарушения – за липса на фискални устройства и установени несъответствия на касови наличности.


Вчера е открит трупът на 54-годишна жена от с. Граница, която бе обявена за издирване на 6 септември 2021 г. Открита е в полуразрушена необитаема къща в гориста местност между селата Слокощица и Ново село. При извършения оглед на място следи от насилиииеее не са установениу трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, работата по образуваното досъдебно производство в РУ Кюстендил продължава, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница са образувани 2 бързи полицейски производства за управление на МПС след употреба на наркотично вещество.31-годишният водач на л.а. „Фолксваген“ е проверен на АМ „Струма“, 35-годишният водач на товарен автомобил е бил неправоспособен и е управлявал след употреба на наркотично вещество, проверката е извършена на ул. „Софийско шосе“. Тестовете са направени с техническо средство.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 21-годишен мъж за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка служителите са открили и иззели от жилището му 113 г суха листна маса/канабис/, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.