Почти 10 кг канабис откриха и иззеха служители на сектор „Криминална полиция“ – ОДМВР – Кюстендил, от частен имот в с. Полетинци. Специализираната операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотични вещества, бе проведена в петък/8.10.21 г./. Имотът, от който е иззето наркотичното вещество, е бил обект на полицейско наблюдение и при осъществените процесуално-следствени действия е открит в къща пакет с 4.324 кг суха листна маса, в близост до къщата са открити 5 растения от рода на конопа – 5.450 кг. Служителите имали данни, че наркотичното вещество се отглежда там и се разпространява извън територията на Кюстендилска област. При направения полеви наркотест сухата листна маса и растенията са реагирали на канабис. 33-годишният ползвател на имота е задържан с полицейска заповед. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

49-годишен мъж е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за притежание на наркотично вещество. При извършената проверка от него са иззети 2 опаковки с хероин/4 г/. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 43-годишен мъж за извършена кражба на 20 кг картофи, 5 пакета прах за пране, 22 чифта обувки и 2 килима от частен имот в кв. Изток в града. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано през изминалата нощ в РУ Кюстендил за управление на МПС след употреба на алкохол. Пътните полицаи извършили проверка в района на с. Невестино. 45-годишният водач на л.а. „Тойота е управлявал с 1.73 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство, водачът е задържан с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Разбита входна врата на къща и измама са заявени в края на миналата седмица в РУ Кюстендил. Собственикът на къщата е съобщил, че е направен опит да бъде откраднат телевизор, извършен е оглед на място от дежурна полицейска група; за измамата е съобщил 80-годишен дупничанин – непознат мъж се представил за преброител, поискал му 75 лв., обещал след няколко дена общината да му върне 140 лв. По случаите са образувани досъдебни производства в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в пункта за РТК –КАТ в Дупница е бил представен за регистрация л.а. БМВ. Служителите установили, че автомобилът е обявен за издирване чрез ШИС. Автомобилът е оставен на съхранение на паркинг на РУ Дупница, по случая е образувана преписка.