Двама румънски граждани са задържани в края на миналата седмица в РУ Дупница за извършена измама. Сигналът е подаден чрез тел. 112 около 10.30 ч в събота, потърпевшият е съобщил, че л.а. „Тойота“, с румънска регистрация, е спрял в аварийната лента на АМ „Струма“ – в близост до пътен възел „Кочериново“, пътуващите твърдят, че нямат български пари, а имат нужда от гориво, продали му златен пръстен за 500 лв. Той им дал сумата в банкноти от по 20 лв. Оказало се, че пръстенът не е златен. След получаването на сигнала дупнишки полицаи са установили и спрели за проверка румънския автомобил, в автомобила е открита банкнота от 20 лв., останалите 480 лв. единият от румънците предал доброволно. При направените справкни служителите установили, че двамата румънски граждани са осъждани преди 10 години за измами, извършени по същия начин. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Рила, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е образувано досъдебно производство за закана за убийство. Сигналът е подаден в събота в 11.18 ч, водачът на товарен автомобил „Волво“ и полуремарке/цистерна/ - 41-годишен жител на гр. Етрополе, съобщил, че е преследван по АМ „Струма“ от джип „Тойота“, пътуващите в него го заплашват с пистолет. Предприети са незабавни действия и в района на Дупница са спрени автомобилите. В тойотата, управлявана от 57-годишен мъж от Ботевград, са пътували трима мъже от София на 42, на 25 и на 38 години. Водачът на автомобила и двама от пътниците са били с законно притежавани пистолети. Оръжията са иззети, пътуващите с тойотата четирима мъже са задържани с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

22-годишен мъж от с. Червен брег е задържан вчера в РУ Дупница за нанесена телесна повреда на негов познат. Сбиването е възникнало на ул. „Св. Иван Рилски“ в града. Потърпевшият е 27-годишен дупничанин и е със счупен глезен. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в края на миналата седмица в РУ Рила за управление на нерегистриран по надлежния ред мотоциклет. Проверката е извършена по ул. „Подгорица“ в Рила в петък вечерта., мотоциклетът е управляван от 20-годишен младеж от Рила. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Вчера в Дупница – на ул. „Патриарх Евтимии“ е възникнало ПТП между 2 леки автомобила, няма пострадали. При направения тест на водачите за употреба на алкохол е установено, че водачът на единия автомобил – 25-годишна жена, е управлявала след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.43 промила. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица екипи на РСПБЗН са се отзовали на 2 сигнала за отстраняване на паднали дървета, гасили са 1 пожар в Кюстендил в къща. Огънят е унищожил дограма, бяла и черна техника. Спасени са от опожаряване 2 сгради.