В края на миналата седмица кюстендилски полицаи са задържали 32-годишен жител на с. Ябълково за притежание на наркотично вещество.

Полицаите извършили проверката на пътя между селата Николичевци и Копиловци, докато изваждал документ за самоличност, изхвърлил до себе си хартиена опаковка с канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

В края на миналата седмица в РУ Дупница е заявена кражба на златни накити от къща в града. Проникването е осъществено чрез взломяване на входната врата. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на тухли, керемиди, дървени греди и метална мрежа от имот, който е общинска собственост.По случая е образувано досъдебно производство.

В края на миналата седмица в Дупница при ПТП е пострадала 62-годишна жена. Настанена е в болница с комоцио, счупени ребра и по първоначални данни е без опасност за живота. Инцидентът е възникнал на ул. „Николаевска“. Управляваният от 62-годишната жена л.а. „Опел“ е бил блъснат от л.а. БМВ, управляван от 34-годишен мъж от Дупница, придвижвал се е с несъобразена скорост. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

7 пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област. Всички са причинени поради небрежно боравене с открит огън. Материални загуби не са допуснати.