39-годишен мъж е задържан от кюстендилски полицаи в края на миналата седмица за извършена кражба на 20 чифта обувки от жилищен блок на ул. „Цар Освободител“. Обувките са съхранявани в общата част на блока пред жилището. Няколко часа след подаването на сигнала служителите са установили извършителя в кв. „Изток“, иззети са крадените предмети. Работата по случая продйлжава РУ Кюстендил, изяснява се съпричастност на задържания и към други противозаконни деяния. Уведомен е дежурен прокурор.

Двама самонастанили се мъже в необитаема къща са задържани в края на миналата седмица от кюстендилски полицаи. Собственичата на къщата не живее в града, мъжете след проучване, че не се обитава, се настанили. Те са на 50 и на 78години. По случая е започнато бързо полицейско производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

През онази нощ бобовдолски полицаи са установили 29-годишен водач на л.а. „Мерцедес“ да управлява в нетрезво състояние. Дрегерът е отчел резултат 3.20 промила алкохол в издишания въздух. Водачът е задържан с полицейска заповед, взета му е кръв за анализ. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомен е дежурен прокурор.

2 бързио полицейски производства са образувани в РУ Дупница в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. Единият водач на л.а. „Ситроен“ е 50-годишен, загубил е контрол над автомобил, обърнал се е встрани от АМ „Струма“. Не е пострадал. Нанесени са щети на автомобила. Тестът му за употреба на алкохол е отчел резултат 2.52 промила; другият водач е проверен в с. Ресилово, управлявал е л.а. „Сеат“ с 1.53 промила алкохол в издишания въздух. Тестът е направен с техническо средство. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

В края на миналата седмица е заявено счупване на странично стъкло на мотриса на влак, движещ се от София към Кюстендил. Стъклото е счупено с твърд предмете в района на кв. „Изток“. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.