23-годишен мъж е задържан от служители на РУ Кюстендил за притежание на наркотично вещество. Процесуално-следствените действия са проведени вчера на 2 адреса, които е обитавал младият мъж. В едното жилище са открити 77 сгъвки с кафяво прахообразно вещество, а в другото – 25. При направения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Двама извършители на кражби са установили вчера кюстендилски полицаи, единият е на 37 г., другият – на 26 г. Те са проникнали в 2 имота в с. Жиленци и са откраднали множество метални предмети. Предметите, обект на кражбите, са открити в пунктове за изкупуване на метали в Кюстендил. Работата по случаите продължава РУ Кюстендил, изяснява се съпричастност на двамата и към други противозаконни деяния. За случаите е уведомен дежурен прокурор.

Вчера пътни полицаи от Дупница при проверка на л.а. „Рено“ установили, че водачът управлява след употреба на наркотично вещество. Тестът е направен с техническо средство. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

7 произшествия са обслужили вчера екипи на районните служби ПБЗН в Кюстендилска област – гасили са 2 пожара, единият е без нанесени щети, другият е възникнал в химическа тоалетна в Кюстендил, която е изгоряла. Пожарът е причинен поради небрежно боравене с открит огън. Отводнени са 5 обекта.