Досъдебно производство е започнато вчера в РУ Дупница за притежание на наркотични вещества. При проведени специализирани полицейски действия служители на реда са открили в дома на 36-годишен мъж от с. Овчарци 3 блистера синтетичен наркотик, един патрон и две опаковки със семена. По случая е започнато досъдебно производство и е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато вчера в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 26-годишен водач на л.а. „Опел“ е управлявал с 1.68 промила. Тестът е направен с техническо средство, за случая е уведомен дежурен прокурор.

5 преписки са образувани в ОДМВР вчера за установени интервенции върху номерата на двигателите на автомобили, представени за регистрация. Автомобилите са иззети с протокол за доброволно предаване.

Вчера в РУ Кюстендил е заявен грабеж на чанта с лотарийни билети на стойност около 2000 лв.Собственикът на търговски обект е бил нападнат на улица в кв. „Изток“ от неизвестни лица. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

6 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилско вчера, 2 от тях са нанесли щети. Строителна неизправност в комин е причинила пожар в къща в с. Соволяно, изгорял е 1 кв. м покривна конструкция, спасени са 2 сгради от опожаряване. Няма пострадали хора. Селскостопанска постройка е изгоряла при пожар в кв. „Въртешево“ вчера, причина за запалването е неправилно ползване на отоплителни уреди. Противопожарният екип е спасил 2 сгради.