Вчера са заявени 2 извършени кражби – в Кюстендил са откраднати пари от къща, в Дупница са откраднати акумулатор, касетофон и двигателно масло от лек автомобил. Местопроизшествията са обслужени от дежурни полицейски групи на РУ Кюстендил и РУ Дупница, уведомени са дежурни прокурори. Започнати са досъдебни производства.

Вчера на територията РУ Кюстендил са възникнали 3 пътни произшествия – произшествието в землището на с. Цървеняно е възникнало между л.а. „Фолксваген Тоуран“ и л.а. „Фолксваген Поло“. Водачът на полото е загубил контрол над автомобила и при навлизане в завоя се удря в другия автомобил. На двата автомобила са нанесени материални щети, тестовете за употреба на алкохол на водачите са отрицателни. Водачът на тоураното е закаран за преглед в кюстендилската болница със съмнения за комоцио. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Произшествието в с. Николичевци е възникнало около 18.30 ч., 39-годишен водач на л.а. „Рено“ е загубил контрол над автомобила, ударил се е в бетонов стълб. Водачът е настанен в кюстендилската болница с опасност за живота. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Ппроизшествието в Кюстендил е възникнало около 21.00 ч на кръстовището, образувано от улиците „Цар Освободител“ и „Ал. Стамболийски“, между л.а. „Алфа Ромео“, управляван от 18-годишен кюстендилец, и л.а. „Рено“, управляван от 42-годишна жена. В резултат на удара са нанесени сериозни материални щети на автомобилите, шофьорката на реното е настанена в кюстендилската болница с опасност за живота, а съпругът й – с разкъсни наранявания по главата и тялото. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.