В края на миналата седмица в РУ Кюстендил е заявена кражба на 230 лв. от павилион за плодове и зеленчуци в града, при предприетите незабавни издирвателни действия служителите са установили извършителя – 29-годишен местен жител, задържан е с полицейска заповед за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е получен сигнал за нанесен побой на 56-годишна жена в търговски обект в града, при направения преглед в кюстендилската болница е установено, че пострадалата е със счупени нос и ребро.РУ Кюстендил работи по установяване на извърштеля на деянието, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за управление на МПС след употреба на алкохол. При извършена проверка на л.а. „Фолксваген“ пътните полицаи установили, че водачът – 35-годишен мъж от с. Богослов, е зад волана в нетрезво състояние. Задържан е за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил. Дрегерът е отчел резултат 1.45 промила. Бързо полицейско производство е започнато по случая, уведомен е дежурен прокурор.

В края на миналата седмица са заявени кражба на хранителни продукти от къща в Кюстендил, кражба на дизелово гориво от товарен автомобил в с. Жабокрът, счупено е предно панорамно стъкло на л.а. „Пежо“ в Кюстендил. Местопроизшествията са обслужени от дежурна полицейска група, започнати са досъдебни производства по случаите в РУ Кюстендил.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в края на миналата седмица в Кюстендилска област. 3 от тях са нанесли щети. Небрежност е причината за пожар в къща в Дупница, възникнал снощи малко след 19.00 ч. Изгорял е диван. Няма пострадали хора, противопожарният екип е спасил къщата.

Самозапалване е причинило пожар в комин на къща в Кюстендил, коминът е унищожен, противопожарният екип е спасил къщата; пожарът в къща в кв. „Герена“ в Кюстендил, възникнал в събота, е унищожи 60 кв. м покривна конструкция, мебели, опушени са 50 кв. м стени. Пожарът е угасен от 2 екипа на РСПБЗН – Кюстендил, спасени са 2 сгради и 2 котки, няма пострадали хора. Причина за пожара е небрежност.