4300 къса цигари от различни марки и без български акцизен бандерол са открили полицаи при проверка на 52-годишен мъж от с. Бабино. Проверката е извършена на пътя Дупница – Кюстендил, 52-годишният мъж пренасял акцизната стока в раница, задържан е за 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Досъдебно производство е започнато в РУ Кюстендил в края на миналата седмица за неправамерно присъединяване към електропреносната мрежа – захранването е на къща на ул. „Мездра“, неправомерното присъединяване е установено от служители на ел. дружеството.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Бобов дол за управление на МПС след употреба на алкохол. При извършена проверка на товарен автомобил в района на с. Горна Козница, полицаите установили, че водачът управлява след употреба на алкохол, дрегерът отчел резултат 1.90 промила. Водачът е на 43 години и е от Пазарджик, задържан е с полицейска заповед за 24 ч., уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил вчера срещу 27-годишен водач на л.а. „Ауди“, управлявал е с 1.65 промила алкохол. Тестът е направен с техническо средство, проверката пътните полицаи извършили на ул. „Цар Освободител“ в града. Водачът е задържан за 24 часа.

Снощи на ул. „Самоковско шосе“ – при разклона за Сапарева баня, в Дупница е възникнало ПТП между л.а. “Дачия“, управляван от 55-годишен мъж от Сапарева баня, и л.а. „Тойота“, управляван от 32-годишен водач от Пловдив. Пострадали са водачът на дачията и съпругата му, закарани са за лечение в столична болница, водачът на тойотата е настанен за лечение в дупнишка болница. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

8 пожара са гасили екипи на РСПБЗН в Кюстендилска област в края на миналата седмица. Един е нанесъл щети – изгорял е л.а. „Фолксваген“. Автомобилът е бил паркиран на ул. „Христо Ботев“ в с. Яхиново. Причините за възникването на този пожар се изясняват от РУ Дупница.