Вчера служители на Икономическа полиция – ОДМВР – Кюстендил, са осъществили процесуално-следствени действия в студио за услуги в Кюстендил. Иззети са 46 100 лв., компютърни конфигурации и документи, доказващи тегления на големи парични суми. Съдържателят на студиото – 47-годишен кюстендилец, е извършвал тегленията от сметката на фирма и преводи по същата сметка с пълномощно, издадено му от управителя й. Пари по сметката на фирмата са постъпвали и чрез ПОС терминал. Управителят на фирмата се оказал безимотен 53-годишен кюстендилец. Той и 47-годишният съдържател на студиото за услуги са задържани за 24 часа с полицейска заповед. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера кюстендилски полицаи са задържали 29-годишен мъж от с. Граница за извършена домова кражба. Той проникнал в къща в селото и отнел 530 лв. Кражбата е била извършена вчера. 29-годишният мъж ще остане 24 часа в полицейския арест, започнато е досъдебно производство по случая в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

2 въздушни пушки и 2 патрона, незаконно притежавани, и 300 къса цигари без български акцизен бандерол са открили и иззели дупнишки полицаи по време на извършени процесуално-следствени действия в къща и склад на хранителен магазин в с. Крайници. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е започнато в РУ Кюстендил вчера срещу 40-годишен водач на МПС за управление след употреба на наркотично вещество. Проверката е извършена с техническо средство. 40-годишният водач е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУ Кюстендил.