33-годишна жена е задържана снощи от кюстендилски полицаи, тя е извършила кражба на мобилен телефон от клиентка на магазин в града. Жертвата подала сигнал в полицията около 21.00 часа, последвали незабавни издирвателни действия и извършителката е разпозната, установена, задържана с откраднатия телефон. Тя ще остане 24 часа в ареста на РУ Кюстендил, изяснява се съпричастността й и към други противозаконни деяния. Работата по случая продължава, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница са започнати 2 бързи полицейски производства срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол, единият е установен в града, а другият – на ГП Е 79. Пробите са направени с техническо средство, резултатът на единия водач е 1.59 промила, на другия – 1.39 промила алкохол в издишания въздух.

Вчера в РУ Дупница е получен сигнал от 19-годишна жена, че е заключена в жилище в града и не може да го напусне. На посочения адрес е открита младата жена, приятелят й, с когото живеят на семейни начала, 22-годишен мъж, е задържан с полицейска заповед за 24 часа. Започнато е досъдебно производство по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в РУ Кюстендил е получен сигнал за счупено предно стъкло на л.а. „Хонда“. Автомобилът е бил паркиран на паркинг в кв. „Бузлуджа“ в града. Местопроизшествието е обслужено от дежурна група, започнато е досъдебно производство.