Вече повече от седмица в кюстендилските фейсбук групи и профили липсват обявления за изгубени животни! Хората са притеснени!

От десетина дни почти липсват публикации за изгубени кучета. От време на време някой съвестен потребител в старанието си да бъде полезен споделя по нещо старо, но се оказва че животинчето вече е у дома. Прави впечатление и липсата на язвителни публикации и коментари изоставени, бити и отровени домашни любимци.

Наш екип се разходи по централната част на града и дори не откри изпражнения от кучета. Разговаряхме по темата с много граждани и гости на града излезли на разходка по центъра на Кюстендил.

"Скоро не съм виждала обява за изгубено куче. Хората може би ги е страх да пускат обяви, за да не го намери някой преди тях и след това да им иска пари." изказа мнението си млада дама бързайки за втора смяна в един от многото заводи в Кюстендил.

"Винаги ми е било чудно как точно се губи куче! Не разбирам! До колкото знам има общинска наредба според която на публични места всеки стопанин трябва да води кучето си с нашийник и повод, а кучетата от определени породи трябва да са и с намордник. Ако това изискване се спазва няма как да се загуби куче. Ако аз съм кмет ще глобявам всички, които пускат обяви, че са си загубили кучетата." разпалено говори по темата добре облечен мъж на средна възраст.

снимка: Pixabay

"Действително никой не си търси загубения любимец или поне ние не сме срещали такива обяви скоро. Може би в студа не се извеждат животните на вън." коментира темата младо семейство от столицата обмислящо да се премести да живее в Кюстендил. "Следим изцяло кюстендилските фейсбук групи и ни прави впечатление, че в Кюстендил няма проблем с безстопанствени животни, почти няма тежки престъпления, сметосъбирането е на ниво, движението в града и улиците също са отлични, хората са много мили и позитивни и не на последно място в Кюстендил безработица няма. Ние за това решихме да се пренесем в Кюстендил." допълва симпатичното семейство.

"На мен ми прави впечатление, че няма изпражнения от кучета по алеята покрай реката. Дали хората не си извеждат кучетата на разходка защото е студено или просто са станали съвестни и почистват след любимците си не мога да кажа. Надявам се, че вече сме станали европейци и почистваме след домашните си любимци." коментира млад мъж дошъл извел детето си на разходка покрай река Банщица.

Дали стопаните на домашни любимци не ги извеждат в студеното време, дали са станали съвестни граждани и спазват разпоредбите, дали си решават проблема без да търсят помощ в социалните мрежи или пък отговорните органи си вършат работата както трябва и проблема е решен не става ясно.

 

Материала е част от социален експеримент на Кюстендил Инфо - Новините каквито биха могли да бъдат !
Нито една част от текста на може да бъда смятана за истина! Текстовете публикувани в тази рубрика са художествена измислица и не отразяват събития, действия, мнения и т.н.