Новият заместник областен управител е Мария Зарева-Йорданова. Тя е от Кюстендил и е член на "Продължаваме промяната". Тя е юрист по образование. Има магистърска степен по национална и международна сигурност, със специализация “Вътрешна сигурност” и професионална квалификация “Криминалистически експертизи”. 

Мария Зарева е на 40 години, от град Кюстендил. Била е ръководител на Областна пощенска станция - Кюстендил. По време на професионалния си път е работила и 13 години в системата на МВР. 

“Радвам се, че имам възможност да бъда част от екипа на Областна администрация - Кюстендил. Оценявам доверието, което ми е гласувано - с действията и работата си ще направя всичко възможно да го оправдая”, коментира Зарева. Новият зам. областен заяви, че ще работи диалогично, открито и консенсусно с всички институции и граждани. 

 

"Мария Зарева е член на Продължаваме Промяната вече повече от година, като беше част от листата за народни представители, а след това и от листата ни за общински съветници, на изминалите избори. Тя помага в структурата на партията, почти от самото и създаване и смятаме, че е най-подходящия кандидат за този пост." обяви народният представител от Продължаваме Промяната Георги Стамов.