На пресконференция в сградата на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов представи екипът, с който ще работи и защитава интересите на общината.

Постът си на заместник кмет запазва инж. Росица Плачкова. Тя е дългогодишен експерт в сферата на строителството. Инженер Росица Плачкова е работила в РДНСК.

"Лично аз през годините като общински съветник съм работил с нея като председател на комисията по ЗУТ и инфраструктура. Имам много добри впечатления от нейната работа и смятам, че тя е един достоен професионалист. Именно заради това, това е единственият от зам.-кметовете, който остава в структурата на сегашното ръководство и с цел да има приемственост в работата. Благодаря, че тя прие моето предложение да продължи да бъде зам.-кмет по Инвестиционната политика." обяви кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.

Кристиян Иванчов е юрист по професия. Той има опит в сферата на туризма и доскорошен собственик на туристически комплекс.

"След като изменим щатното разписание, той ще отговаря за туризъм, социални дейности, спорт и сигурност." допълни инж. Огнян Атанасов.

Венцислав Терзийски ще се занимава с икономиката и финансите.

"Той е дългогодишен финансист и счетоводител. До скоро беше собственик на дружество, което се занимаваше със счетоводна дейност, но вече не е, за да може да поеме настоящия ресор. Човек, на който имам пълно доверие. Човек, който познавам от дълги години и смятам, че ще работи за интересите на общината." обяви инж. Атанасов.

Николай Дочев е дългогодишен управител на Секретариата по транс-гранично сътрудничество България - Северна Македония.

"Той има огромен опит в работата с европейски проекти. Участвал е в разписването на програми, управление на проекти и е невероятен специалист. Сами знаете, че специалисти в тази сфера и още повече с опит в държавната администрация и контакти липсват. За това съм радостен, че той прие да бъде част от моят екип и ще работим заедно" допълни кметът на Община Кюстендил инж. Огнян Атанасов.