Районен съд – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумение и наложи наказание от 4 месеца „лишаване от свобода“, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване и „глоба“ в размер на 500 лв. за 49 - годишен мъж от Кюстендил, който се призна за виновен в повторно управление на МПС след употреба на алкохол. 

Обвиняемият Х. Х. се призна за виновен в това, че на 12.11.2021 година, в гр. Кюстендил, по ул. „Васил Левски“ е управлявал лек автомобил, с кюстендилски регистрационен номер, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0, 5 на хиляда, а именно – с 0, 68 на хиляда, след като е осъден с влязла в сила присъда, за управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта над 1, 2 на хиляда, по дело на РС - Кюстендил от 2019 г. Подсъдимият ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява МПС за срок от 24 месеца“. Одобреното споразумение има последиците на влязла в законна сила присъда. 

Съдът привежда в изпълнение и наказанието „лишаване от свобода“ в размер на 12 месеца, отложено за изпитателен срок от 3 години, по делото от 2019 година. Това наказание следва да се изтърпи отделно от наложеното с настоящето споразумение, при първоначален „общ“ режим. Определението подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Кюстендил, в 15- дневен срок.