Изтече крайният срок за участие в шестнадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” – Кюстендил, 2022, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”.  Конкурсът е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.  В него могат да участват автори от цялата страна.

Целта е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 216 поети с 610 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Председател: Димитър Христов – поет и членове: Атанас Капралов – директор на Националния литературен музей – София и Георги Славчев – кюстендилски поет, писател и философ.

Тази година ще бъдат присъдени Първа награда – 400 лв., Втора награда – 300 лв., Трета награда – 200 лв. и 6 специални награди, подсигурени от спонсорите и спомоществувателите на конкурса.

Резултатите ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището: www.bratstvokn.org.

Официалното награждаване ще бъде на 27 май от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869”.